Opstartsfase

(UNDGÅ) RØDT LYS

Det kan fordyre og forsinke et altanbyggeri, når du skal navigere i regler (og undgå tovtrækkerier med myndigheder og leverandører) for at søge om og få de nødvendige tilladelser.

Jeg har prøvet det meste på den konto, og når du trækker på min
erfaring, kan jeg hjælpe dig sikkert uden om den slags ressourcekrævende bump på vejen.

Jeg har også erfaring med at foreslå mindelige løsninger, der anerkender og tilgodeser de beboere, som ellers ville modsætte sig altanbyggeriet (eksempelvis beboere i stueplan, der ikke får altaner).

INDLEDENDE MØDE

Vi tager et uforpligtende møde om opgaven.
Det er naturligvis gratis.
I skal se hvem jeg er, og vi får en snak om jeres ønsker, så jeg kan sende jer et tilbud, hvis der er gensidig tillid til at jeg kan løfte opgaven.

UVILDIG EKSPERT TIL MØDET...

Hvis I på dette tidspunkt ikke har endeligt besluttet, at der skal sættes altaner op, kan jeg (mod et honorar, som vi aftaler efter behov) tilbyde at deltage som uvildig ekspert på bestyrelsesmøde, generalforsamling eller beboermøde.
Ind imellem ser jeg foreninger sætte et altanbyggeri igang uden en rådgiver, og det fortryder de som regel, for styringen af sådan et projekt er et stort arbejde, der kræver know-how.
Altanfirmaet kan muligvis tilbyde at styre projektet, men de er ikke uvildige i forhold til de udgifter, som I skal afholde, så det kan jeg selvsagt ikke anbefale.

TILBUD

Jeg laver et tilbud til jer – overskueligt, så I tydeligt kan se præcis hvad min rådgivning indebærer og hvad den koster.
Når I har godkendt tilbudet og forudbetalt den del af beløbet, som vi aftaler, kan jeg gå igang med arbejdet.

GENERALFORSAMLING/
BEBOERMØDE

Jeg deltager som rådgiver i den generalforsamling eller det beboermøde, hvor altanprojektet skal vedtages.
At have en sagkyndig (og uvildig) rådgiver med på dette tidlige stadie kan (næsten selvsagt) forhindre, at I tager uhensigtsmæssige beslutninger, som koster mere end nødvendigt, eller I ikke bliver glade for.

MATEREIALER MV

Jeg rådgiver omkring valg af materialer og detailløsninger.
Hvilken type dør er hensigtsmæssig? Skal den åbne udad på altanen eller ind? Skal det være en cafédør. Skal altanen være enkel eller med detaljer, hvad passer til formålet?
Alt sammen noget, som I er nødt til at drøfte – og der er ofte er mange argumenter for og imod blandt beboerne, men diskussionerne kan være baseret mere på følelser og personlig smag, end på fakta.
Hvilke konsekvenser har denne løsning (fremfor en anden) i forhold til holdbarhed, fugt, vedligeholdelse, funktionalitet, sikkerhed og så videre.

TILBUDSMATERIALE ALTANFIRMA

Jeg udarbejder et oplæg, som altanfirmaeerne skal bruge til at give en pris.
Det foregår i tæt samarbejde med jer, og det er essentielt, at det overholder nogle standarder for gennemskuelighed.
Hvad betyder det?
Hvis det bliver gjort rigtigt, vil I bagefter kunne sammenligne 2 tilbud og vælge det billigste.
Hvis tilbudsmaterialet derimod bliver lavet forkert, vil I ikke kunne sammenligne tilbudene, og I risikerer, at den endelige pris bliver meget højere end forventet, fordi der kan være indbygget klausuler og betingelser i tilbudet, som gør at altanfirmaet med rette kan hæve prisen undervejs. NB. Dette er ikke kun et spørgsmål om at kende jura, men i høj grad et spørgsmål om at kende praksis og have erfaring fra altanbyggeri, så man kan gennemskue faldgruberne.
Også her vil det være oplagt at vælge en rådgiver med stor praktisk erfaring…

UNDER-ENTREPRENØRER

Jeg tager (gerne) ansvaret for at indhente tilbud fra underleverandører som f.eks. VVS og malerarbejde.